Paide ühisgümnaasium osales üleriigilises pudruprogrammis

Foto: Kristi Teder

Teist aastat on teraviljahelveste tootjad Veski Mati ja Herkuless  kuulutanud oktoobrikuu pudrukuuks, mille eesmärgiks on tähtsustada teraviljasaaduste mitmekülgset tarvitamist toidus. Tervist edendava koolina lülitusid 1.-8. klassid rõõmsalt selle „pudrutamise” projektiga. Noored õppisid tundma fakte ja said teada, mil moel on teraviljad tervisele kasulikud. Nad otsisid erinevaid retsepte raamatutest ja internetilehekülgedelt ning katsetasid ja mõtlesid toidusedeleid ka ise välja. Eriti huvitavad olid retseptid, mis saadi vanaemadelt. Põhirõhk oli putrudel, aga sel aastal ka küpsetised, müslid ja smuutid.

Õpilased said uusi teadmisi ja kogesid maitsed. Praktilise tegevuse käigus said kõik toiduainete kuumtöötlemise kogemuse kaudu teada, mida teha, et piim põhja ei kõrbeks ja puder üle ei keeks. Kogu tegevus toetas õpilaste ettevõtlikkust.

Meie pudruprojektiga liitus ka kooli söökla, kes varustas toorainetega. Kõik pudrutajad said Herkulessi poolt väikese kingituse ning osalenud klassid diplomi, mis kinnitab, et lapsed on õppinud kõike teraviljade kohta ning saavad teadmisi tervislikust toidust oma perele ja sõpradele edasi anda.

Tagasiside peegeldus laste silmadest. Oli tore ja kasulik koostöö. Üksmeelselt tõdesime, et teraviljadest toidud on maitsvad, kasulikud ja ka huvitavad.

Kristi Teder
käsitöö- ja kodundusõpetaja